Ázijská kuchyňa

Všetky aktuality

Tom Kha Gai

Potrebujeme: 60 g galangal, 5-6 kaffir lime leaves, 3 lemongrasse, 5 chilli, 1 limetka, 1 lyžička cukru (sugar), 3 lyžice rybacej omáčky (fish sauce), 500 ml. kokosové mlieko (coconut milk), 500 ml. kuracieho vývaru (chicken soup), 100 g hríbov (mushroom) a 350 g kuracieho mäsa.

Postup: Do vývaru dáme galangal, kaffir lime leaves, lemongrasse a chilli. Ochutíme rybacou omáčkou a lyžičkou cukru. Pridáme kuracie mäso a neskôr aj hríby. Varíme polievku a dochutíme kokosovým mliekom a na záver šťavou z jednej limetky. Výborne chutí k jazmínovej ryži.

28.02.2022
Viac info

Thajské mango Sticky Rice

Potrebujeme: 500 g lepkavej ryže, 500 ml kokosového mlieka, 350 g kryštálového cukru, 1 lyžička ryžovej múky, voda a mango

Postup: Ryžu dáme do druhého dňa namočiť. Na druhý deň ryžu varíme 30 minút nad parou. Medzi tým si spravíme kokosový sirup z 300 ml kokosového mlieka a 200 g kryštálového cukru, varíme na miernom ohni. Keď máme ryžu hotovú, zalejeme ju kokosovým sirupom, necháme odležať 45 minút. Očistíme mango a nakrájame na mesiačiky. Na záver si pripravíme kokosový krém zo zvyšku mlieka, cukru a zahustíme ryžovou múkou zmiešanou v troche vody.

26.02.2022
Viac info

Pad kra pao

Potrebujeme: ustricovú omáčku, rybaciu omáčku, hoisin omáčku, sójovú omáčku, trstinový cukor, vodu, chilli, cesnak a Thajskú bazalku, vajíčka, 250 g mletého mäsa, jazmínovú ryžu.

Postup: Základ je cesnak a chilli, na ktoré použijeme mažiar. Základ dáme na panvicu, do ktorého dáme mleté mäso, omáčky a Thajskú bazalku. Spravíme si volské oko z vajíčok a podávame prílohu jazmínovú ryžu.

20.02.2022
Viac info

Pondelok 06.05.2024, dnes má meniny Hermína

Facebook Youtube

Vytvorte si vlastnú webstránku zadarmo s redakčným systémom WebJET Cloud.

Zobraziť plnú verziu stránky