Mäsité jedlá

Všetky aktuality

Pečená kačica s kapustou, žemľovou knedľou a domácimi lokšami

Potrebujeme: 1 (3kg) kačica, hlávka červenej kapusty, jedna malá cibuľa, masť, 3-4 lyžice kryštálového cukru, klasic, vegeta, ocot, 1 lyžica polohrubej múky, 1 pol. lyžica mletej rasce, 1 pol. lyžica soli, 1 jablko, 1 žemľová knedľa, lokše.

Postup: Kačicu umyjeme, osolíme (z vonka aj vnútra) a do kačice dáme celé umyté jabĺčko. Podlejeme vodou a zakryjeme alobalom a pri teplote 190 stupňov pečieme 45 minút. Potom alobal stiahneme, vyberieme jabĺčko a pri teplote 180 stupňov dopekáme, pri každých 10 minútach polievame kačku výpekom. Kačicu pečieme spolu cca 1 a pól hodiny až dve, podľa hmotnosti kačky. Do hrnca dáme speniť malú cibuľu, do ktorej dáme 3-4 lyžice kryštálového cukru. Do pripraveného karamelu dáme nakrájanú kapustu a trošku podlejeme vodou a dusíme, cca 20 minút. Keď je kapusta mäkká dochutíme mletou rascou, vegetou, klasic, soľou a podľa chuti pár lyžíc octu. Na záver mierne poprášime polohrubou múkou (1 lyžica polohrubej múky) a premiešame. Upečenú kačku naporcujeme a podávame s kapustou, domácou žemľovou knedľou a lokšami (viď. recepty - bezmäsité jedlá).

01.02.2022
Viac info

 

Pondelok 06.05.2024, dnes má meniny Hermína

Facebook Youtube

Vytvorte si vlastnú webstránku zadarmo s redakčným systémom WebJET Cloud.

Zobraziť plnú verziu stránky