Prílohy

Domáci Cézar šalát
Potrebujeme: 250 g - 300 g kuracích pŕs, 10 - 12 ks cherry paradajok, rímsky šalát, rastlinný olej, soľ, krutóny; na zálievku: 2 žĺtky, 2 filety ančovičiek, 2 lyžice dijónskej horčice, šťava z 1/2 citróna, 2 lyžice olivového oleja, 1 lyžička worcesterskej omáčky, 1 lyžicu strúhaného parmezánu, soľ, čierne mleté korenie.
Postup: Vyrobíme si zálievku tak, že vajíčka vložíme do vriacej vody na 1 minútu, vyberieme a ochladíme studenou vodou a rozbijeme škrupinku. Oddelíme žĺtky od bielok. Do žĺtok pridáme horčicu, citrónovú šťavu a ručne vyšľaháme metličkou. Postupne pridávame olivový olej, ančovičky nakrájané nadrobno. Šľaháme metličkou, kým nezískate najhustejšiu konzistenciu - podobne ako pri výrobe majonézy. Nakoniec pridáme worcesterskú omáčku, strúhaný syr, soľ, korenie. Listy šalátu zalejeme 1/2 zálievky, pridáme opečené kuracie mäso, krutóny a paradajky nakrájané na polovicu. Zalejeme zvyšnou zálievkou.